Nieuws

Persbericht Unsergottesdienst.de: Kerkdienstgemist breidt uit naar Duitsland

PERSBERICHT

Digitalisering kerken in Duitsland:
met unsergottesdienst.de is Kerkdienstgemist nu ook voor onze oosterburen beschikbaar

Magdeburg, Deventer, 3.11.2021 - Met unsergottesdienst.de lanceren de Nederlandse audio- en videostreamingdienst Kerkdienstgemist en het Duitse AMOS IT GmbH de eerste landelijke dienst voor online kerkdiensten in Duitsland. Onze oosterburen kunnen nu ook kerkdiensten live volgen vanuit huis of onderweg. Voor kerken is het live uitzenden van kerkdiensten een manier om mensen te bereiken die niet naar de kerk kunnen komen.

Unsergottesdienst.de
Hoewel een groot deel van de kerken in Nederland inmiddels niet meer zonder kan, bleek een dergelijke streamingdienst in Duitsland nog niet te bestaan. “Jammer dat er in Duitsland geen authentiek streamingplatform voor kerken bestond. Erediensten en de kerk moeten voor iedereen toegankelijk zijn. Dit geldt vooral wanneer mensen om verschillende redenen niet naar de kerk kunnen komen. Dat is precies waar we met Unsergottesdienst recht aan willen doen. De kerk van de toekomst moet overal vertegenwoordigd zijn en moet haar zichtbaarheid op internet vergroten.” zegt Wytze Kempenaar, de oprichter van AMOS IT. Wytze Kempenaar woont en werkt als Nederlandse expat sinds 2012 in Magdeburg, Duitsland.

Digitalisering kerken in Duitsland
Om de stap naar Duitsland mogelijk te maken, hebben Kerkdienstgemist en het Duitse AMOS IT een joint venture opgericht, genaamd ‘Unsergottesdienst’. Als IT-partner ondersteund AMOS kerken met verschillende vormen van digitalisering, zoals een online collecte en andere IT-oplossingen. Met de streaming expertise van Kerkdienstgemist en lokale kennis van AMOS is unsergottesdienst.de een uitkomst voor Duitstalige kerken in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Vijftien kerken hebben zich inmiddels aangemeld en de verwachting is dat meer kerken spoedig zullen volgen.

Grootste platform in Nederland
Met zo’n 1900 aangesloten kerken is Kerkdienstgemist het grootste platform voor het kijken en beluisteren van kerkdiensten in Nederland. Tijdens de coronapandemie hebben meer mensen dan ooit de kerkdienst thuis bijgewoond (ruim 200.000 op eerste paasdag 2020) en begonnen bijna 900 kerken met video-uitzendingen.

Over Kerkdienstgemist
Kerkdienstgemist is het grootste audio- en video-streamingplatform voor kerken in Nederland. In 2004 ontwikkelde Klaas Jan Wierenga een manier om een gemeentelid vanuit haar verzorgingstehuis de zondagse kerkdienst te laten meeluisteren. Kerkdienstgemist bestaat nu uit een team van gedreven mensen die op verschillende manieren nauw betrokken zijn bij de kerk. Hierdoor weten we precies wat er speelt en kunnen we onze kennis optimaal inzetten om zoveel mogelijk mensen nationaal en internationaal via een livestream te betrekken bij hun gemeente.

Over AMOS IT
AMOS IT is dé IT- en digitalisering-partner voor kerken. Het bedrijf is gevestigd in Magdeburg en Wittenberge en werd in 2020 opgericht. Onder de noemer “Digitale Kerk” biedt AMOS IT verschillende diensten aan voor kerken, van online aanwezigheid en softwareoplossingen tot digitale collecte oplossingen. Met de joint venture Unsergottesdienst GmbH biedt AMOS IT kerkelijke gemeentes in Duitstalige landen een platform voor live uitzendingen van kerkdiensten.

Onderstaande beelden kunnen vrij gebruikt worden


Klaas Jan Wierenga van Kerkdienstgemist (l) en Wytze Kempenaar van AMOS IT (r) richten de joint venture Unsergottesdienst GmbH op in Berlijn.