Nieuws

Storing: audio- en video-opnames niet gestart op avond van 5 juli - Opgelost

Op 5 juli om 17:40 ontstond een probleem op een deel van de Kerkdienstgemist servers. Hierdoor is een deel van de ingeplande opnames niet gestart. Dit betekent dat een deel van de ingeplande opnames niet gemaakt is.

Wanneer u in de periode tussen 5 juli 17:40 en 6 juli 09:30 een uitzending met opname had dan kan het zijn dat er geen opname gemaakt is. Deze opnames zijn helaas ook niet meer te herstellen. We begrijpen dat dit erg jammer is en bieden onze excuses aan voor deze storing.

Alleen de opnames tussen 5 juli 17:40 en 6 juli 09:30 ondervonden hinder van dit probleem. Live uitzendingen, inloggen, de app, de beheeromgeving, terugkijken van eerdere opnames en andere onderdelen van de Kerkdienstgemist dienstverlening werkten zoals gebruikelijk.

De storing werd veroorzaakt door een geheugenprobleem. Dit geheugenprobleem is vermoedelijk geïntroduceerd bij groot onderhoud dat wij maandag 4 juli rond 12:30 afgerond hebben. Het duurde tot dinsdag 5 juli 17:40 voor dit geheugenprobleem ook echt voor een storing zorgde.

Log

4 juli circa 12:30 groot onderhoud aan al onze systemen uitgevoerd (Klaas Jan en Dinand). Hierbij is vermoedelijk een geheugenprobleem geïntroduceerd.

5 juli circa 17:40 probleem met background server scheduler door te weinig geheugen, waardoor ingeplande opnames niet meer gestart worden.

6 juli circa 09:30 geheugen vrijgegeven op background server en andere actieve productie servers (Klaas Jan en Dinand), scheduler hervat. Analyse begint, storingsmelding aangemaakt.

6 juli 11:44 het geheugenprobleem doet zich niet meer voor, we markeren de storing als opgelost. We houden komende dagen, vooral bij releases, het geheugengebruik in de gaten.