Nieuws

Video livestreams worden twee maanden bewaard

“Ik ben vergeten om een trouwdienst in de agenda te zetten. Nu is er geen beeldopname. Hebben jullie de livestream ook opgenomen? Kan ik die alsnog krijgen? Het bruidspaar zou er erg gelukkig mee zijn!”

Deze vraag komt met regelmaat in onze inbox. Of het nu gaat om een trouw- of rouwdienst, het is vervelend als de beheerder vergeten is om een opname te plannen. Heel begrijpelijk omdat deze uitzendingen afwijken van de reguliere zondagse diensten.

Om dit probleem op te lossen bewaren we de volledige video livestream, van begin tot einde uitzending, gedurende twee maanden. Deze backups worden opgeslagen in een beveiligde en besloten omgeving. Op aanvraag stellen we de opname beschikbaar aan de beheerder van de kerk.

De afgelopen weken hebben we in een kleine opzet proefgedraaid. Vanaf 22 september 2022 worden alle video livestreams als backup opgeslagen.

Het blijft belangrijk om uitzendingen in de agenda aan te kondigen. Daarmee zorg je er voor dat de opname na afloop direct (privé of publiek) teruggekeken kan worden vanaf de start van de dienst.

Samengevat: Uitzending per ongeluk niet in de agenda? Geen nood. De video livestream is op verzoek nog twee maanden beschikbaar.