Nieuws

Geplande update statistieken

Geplande updates aan statistieken beheeromgeving

Deze geplande update aan de statistieken heeft een nieuwe pagina waarbij er per maand gekeken kan worden hoeveel sessies er zijn geweest voor voor alle uitzendingen en heeft verbeteringen aan de lay-out. Een deel van deze wijzigingen komen voort uit het onderzoek naar de gebruiksvriendelijkheid van de beheeromgeving.

Belangrijk: admin.kerkdienstgemist.nl werkt niet met Internet Explorer. Er is nog een enkeling die van Internet Explorer gebruik maakt, u krijgt dan al een tijd een melding in beeld dat de beheeromgeving niet goed zal werken in Internet Explorer. Dit geldt ook voor deze update van de statistieken. Internet Explorer is een vrij oude browser die niet meer wordt ondersteund door Microsoft. We raden u aan om een nieuwere browser te gebruiken zoals bijvoorbeeld Edge (standaard geïnstalleerd op Windows), Firefox of Chrome.

Groepering van data

De statistieken worden verdeeld over twee pagina's met verschillende groeperingen:

Lay-out

De statistieken zitten in een moderner jasje met als doel het duidelijker weergeven van de data en het bruikbaarder maken op kleinere schermen zoals mobiel of tablet.

Hieronder enkele van de aanpassingen:

Kopiëren van data

Een deel van de data, zoals het aantal video sessies langer dan 10 minuten, is inzichtelijker geworden en daardoor makkelijker te kopiëren. Door wijzigingen om de statistieken te kunnen gebruiken op kleinere schermen wordt de data zoals de tijden, lengte, live sessies enz. op één regel gekopieerd waardoor het iets minder logisch in bijvoorbeeld Excel plakt. Maar we hebben zeker begrepen dat de functionaliteit om de statistieken te kunnen exporteren erg gemist wordt. Er liggen dan ook plannen voor export en/of kopieermogelijkheden.