Statistieken

De statistieken worden geteld per sessie. Er zijn verschillen tussen de gegevens op de factuur en de statistieken. Dit wordt uitgelegd onder: verschillen factuur en statistieken.

Statistieken worden één keer per dag ('s nachts) bijgewerkt. Zodoende zijn statistieken van een live-uitzending en gekeken opnames pas de volgende dag beschikbaar.

Groepering per uitzending of maand #

Er zijn twee pagina's met verschillende weergaven van de statistieken:

  Per uitzendingPer maand
  Weergave sessies per specifieke uitzending ongeacht wanneer deze is afgespeeld.

  Dit geeft een goed beeld van hoeveel sessies er zijn geweest voor een specifieke uitzending.
  Weergave totale sessies per maand van alle afgespeelde uitzendingen.

  Dit geeft een goed beeld van hoeveel sessies er per maand in totaal voor alle uitzendingen zijn geweest.

  Klik op bovenstaande links voor uitleg over de gegevens en de grafieken die worden weergegeven.

  Voor live sessies zal er geen verschil zijn in berekening tussen de weergaves omdat zowel de uitzending en het afspelen binnen dezelfde maand vallen. Er is wel een verschil in waar opnames die achteraf bekeken zijn toe gerekend worden:

  • Per uitzending: Als iemand in augustus de uitzending van april bekijkt, wordt deze bij de uitzending in april geteld.
  • Per maand: Als iemand in augustus een uitzending van april bekijkt, wordt deze bij de maand augustus geteld.

  Dus wilt u weten hoe vaak een specifieke uitzending is bekeken, ongeacht wanneer, kijk dan onder 'Per uitzending'. Maakt het uit wanneer er gekeken is kijk dan onder 'Per maand'.

  Wat is een sessie? #

  Bij een sessie wordt er uitgegaan van een gebruiker met een apparaat. Een apparaat kan zijn: een mobiele telefoon, tablet, laptop, Lukas ontvanger enz. De sessie is dus gelinkt aan het apparaat en niet aan het IP-adres. Als er op hetzelfde IP-adres via een mobiel en een laptop een uitzending wordt afgespeeld, dan worden er twee sessies geteld.

  Luistersessie #

  Een sessie voor audio begint zodra het apparaat afspeelt. Voor een luistersessie wordt de totale luistertijd per seconde bijgehouden. In de statistieken staat niet weergegeven hoe lang luistersessies hebben geduurd, de totale luistertijd kunt u op de factuur terugzien.

  Kijksessie #

  De kijksessie wordt door twee dingen beïnvloed: de time-out en de maximale tijdsduur.

  Time-out #

  Voor kijksessies is er een time-out, deze is maximaal 30 minuten. Deze time-out zorgt ervoor dat de sessie niet meteen verloopt als je stopt met kijken en opnieuw afspeelt, zolang er maar binnen 30 minuten opnieuw afgespeeld wordt. Bijvoorbeeld als je even stopt met kijken en na 5 minuten weer kijkt, dan telt dit nog steeds als één sessie.

  Maximale tijdsduur #

  Een sessie is maximaal twee uur, kijkt iemand langer dan twee uur dan wordt er een nieuwe sessie geteld.

  Sessies korter dan 10 minuten #

  Onder statistieken worden alle kijksessies per uitzending weergegeven, de sessies korter dan 10 minuten komen echter niet terug op de factuur. Dit is omdat het bekijken van de eerste 10 minuten gratis is en niet gefactureerd wordt.

  Uitzenden is een sessie #

  Ook voor het uitzenden worden kosten berekend. Als de encoder contact maakt met Kerkdienstgemist telt dit als een sessie. Deze sessie heeft een maximale tijdsduur van 3 uur. Duurt de uitzending langer dan 3 uur, dan wordt er een nieuwe sessie geteld. Deze sessies worden wel gefactureerd, maar zijn niet zichtbaar in de statistieken. In de statistieken worden alleen de sessies van kijkers en luisteraars getoond.

  Verschillen factuur en statistieken #

  De weergave "Statistieken per maand" komt qua periode overeen met de factuur, namelijk van de eerste tot en met de laatste dag van de maand. Desondanks zullen er op de factuur andere aantallen kijkers/kijksessies gefactureerd worden dan wordt gerapporteerd in de "Statistieken per maand".

  De verschillen tussen statistieken (per maand) en de factuur ontstaan als volgt:

  Statistieken per maand
  Factuur
  Video uitzending wordt niet als sessie geteld.Video uitzending wordt als kijksessie geteld (zie uitzenden is een sessie).
  Kijksessies langer dan twee uur tellen als één sessie.Kijksessies langer dan twee uur tellen als twee of meer sessies (evenredig per twee uur).
  Kijk- en luistersessies korter dan vier minuten worden niet weergegeven.Kijksessies korter dan tien minuten worden niet geteld en niet gefactureerd.
  Luistersessies tellen als sessies. De tijdsduur van luistersessies wordt niet getoond.Luistersessies worden op basis van de totale luister tijdsduur gefactureerd.

  Wilt u op enig moment weten wat de kosten op de volgende factuur zullen zijn, kijk dan onder facturen. Daar kunt u zien hoeveel kijksessies en hoeveel luisteruren er tot nu toe geteld zijn in de huidige maand.

  Onder facturen ziet u ook het huidige verbruik en of dit nog past binnen het huidige abonnement. Als het voordeliger is een ander abonnement te nemen dan kan u dit onder abonnement aanpassen.

  Per uitzending