Nieuwe uitzending plannen

Er is ook onderaan de pagina een video over het aanmaken van herhalende uitzendingen.

Klik op Overzicht (de homepagina van de beheeromgeving, kopje "Geplande uitzendingen") of op Agenda (in de rechter zijbalk) op Uitzending inplannen.

Er verschijnt een formulier met de volgende velden:

Titel #

Vul hier de titel van de uitzending in. Bijvoorbeeld "Goede vrijdag" of een meer generieke titel zoals "Ochtenddienst" of "Middagdienst" in geval van een herhalende uitzending.

Let op:

Bij bepaalde steekwoorden (zoals bij rouw en trouwdiensten) wordt de opname vanwege privacygevoeligheid automatisch op 'gesloten gebruikersgroep' gezet. Om te voorkomen dat een opname niet per ongeluk publiek beschikbaar is op Kerkdienstgemist.nl. Er verschijnt dan een melding in beeld. Uiteraard kunt u kiezen de beschikbaarheid daarna zelf wel weer op 'Publiek beschikbaar' te zetten.

Spreker #

De naam van de dominee, voorganger of spreker. Bezoekers van de website kunnen zoeken op deze naam.

Beschrijving #

Een beschrijving of liturgie van de dienst. Deze tekst kan opgemaakt worden, zie: Opmaak en url toevoegen.

Thema #

Thema is niet zichtbaar op de website of app en kan leeg gelaten worden.

Datum #

De datum van de eenmalige uitzending of de startdatum van een herhalende uitzending.

Tijd #

De starttijd van de uitzending.

Duur #

De maximale tijdsduur van de uitzending. Een opname wordt na deze duur gestopt. De opname stopt ook zodra de uitzending stopt (als de zender uit wordt gezet). We raden aan om de opnametijd ruim in te plannen, voor het geval dat de uitzending langer wordt dan gepland.

Herhaal #

Deze staat standaard op "geen herhaling", voor eenmalige uitzendingen.

Er kan ook gekozen worden voor "dagelijks", "wekelijks" of "om de 2 weken" wanneer de uitzending herhaald moet worden. Specifieke details (titel, spreker, beschrijving, etc) kunnen later per uitzending afzonderlijk worden aangepast.
Vervolgens kan er een einddatum voor het herhalen van de uitzending gekozen worden en bij "wekelijks" en "Om de 2 weken" kan de dag voor de uitzending worden gekozen.

Einddatum #

Als de uitzending tot een bepaalde tijd herhaald moet worden selecteer dan "Met einddatum" en kies vervolgens een (Tot en met) datum voor het einde van de reeks. Dit doet u door op het veld te klikken en een datum uit de kalender te selecteren.

Na deze datum zal de uitzending niet meer zichtbaar zijn in de kalender op de website en zal er geen opname meer worden gemaakt (indien van toepassing).

Herhaling #

Voor "wekelijks" of "om de 2 weken" is dit de dag waarop uitgezonden wordt (bijvoorbeeld zondag, maandag, etc).

Opname #

Opname maken staat standaard geselecteerd en zorgt ervoor dat de uitzending bewaard wordt, wilt u dit niet zet dat dan hier uit.

Beschikbaarheid (opname) #

Let op:

Deze instelling geldt alleen voor de opname van de uitzending, niet voor de livestream. De instellingen voor de livestream staan los van de opname en zullen apart ingesteld moeten worden. Zie: Inplannen privé uitzending

Start opname #

Geef aan hoeveel minuten voor de starttijd van de uitzending de opname gestart moet worden. Als de starttijd is ingesteld op 10:00 dan wordt met "Start opname 3 minuten voor starttijd uitzending" de opname om 9:57 gestart (mits de stream dan actief is).

Bij audio uitzendingen zal, als de opname moet starten en er is geen livestream, 30 minuten worden gecontroleerd of de uitzending gestart is. Zo niet dan wordt er geen opname gemaakt.

Video uitzendingen worden altijd opgenomen wanneer ze actief zijn binnen de start- en eindtijd van de geplande uitzending.

Bevestig wijziging #

Vergeet niet de wijziging te bevestigen door op de knop uitzending bewaren te klikken.

Video #

Agenda/ Uitzending inplannen Herhalende uitzending/reeks