Nieuwe uitzending plannen

U kunt een nieuwe uitzending inplannen via de pagina's Overzicht en Agenda. Klik op één van beide pagina's op Uitzending inplannen. Er verschijnt dan een formulier met de volgende velden:

 • Details:
  - Titel, Spreker, Beschrijving;
 • Publicatie:
  - Datum, Tijd, Duur;
 • Herhaling:
  - geen, dagelijks, wekelijks, om de 2 weken;
 • Opname:
  - Maak opname, Privé instellingen, Start opname;

Details #

Titel #

In dit veld vult u de titel van de uitzending in. Bijvoorbeeld "Goede vrijdag" of een meer algemene titel zoals "Ochtenddienst" of "Middagdienst". Het invullen van dit veld is verplicht om de uitzending op te kunnen slaan. De titel zal te zien zijn in de beheeromgeving bij de ingeplande uitzending en op uw kerkpagina bij Overzicht, Uitzendingen en Agenda.

Let op:

Bij bepaalde steekwoorden (zoals bij rouw- en trouwdiensten) wordt de opname vanwege privacygevoeligheid automatisch op 'gesloten gebruikersgroep' gezet. Om te voorkomen dat een opname niet per ongeluk publiek beschikbaar is op Kerkdienstgemist.nl. 
Er verschijnt dan een melding in beeld. Uiteraard kunt u kiezen de beschikbaarheid daarna zelf wel weer op 'Openbaar' te zetten.

Spreker #

Hier kunt u de naam van de dominee, voorganger of spreker invoeren. Bezoekers van Kerkdienstgemist.nl hebben de mogelijkheid om te zoeken op de naam die u in dit veld invult. Daarnaast zal de naam van de spreker te zien zijn in de beheeromgeving bij de ingeplande uitzending en op uw kerkpagina bij Overzicht, Uitzendingen en Agenda.

Beschrijving #

Om uw kijkers en luisteraars meer over de dienst te vertellen kunt u hier een beschrijving van de dienst toevoegen zoals bijvoorbeeld de liturgie. U kunt de tekst opmaken en een een link toevoegen.

Publicatie #

Datum #

Kies de datum waarop de uitzending gaat plaatsvinden. De datum wordt gebruikt voor de aankondiging in de beheeromgeving en in de agenda op uw kerkpagina. Daarnaast is het de datum waarop de opname van de uitzending gepubliceerd wordt op uw kerkpagina.
 

Tijd #

Stel de aanvangstijd van de uitzending in. Het door u ingestelde tijdstip wordt getoond bij de opgegeven datum en het is ook het tijdstip waarop we de opname van de uitzending na afloop publiceren.

Duur #

Hier geeft u aan hoelang de stream moet worden opgenomen vanaf het tijdstip dat u bij Tijd heeft ingesteld als aanvangstijd. We raden aan om de opnameduur ruim in te stellen, voor het geval de uitzending langer duurt dan gepland. De opnameduur is tijdens de uitzending nog aan te passen als de door u opgegeven opnameduur nog niet verstreken is. Wordt de zender binnen de opnameduur uitgezet dan stopt de opname ook. Als de opnameduur bij publicatie te kort blijkt kunt u contact met ons opnemen om de opname van de uitzending compleet te laten maken.

Herhaling #

Per ingeplande uitzending heeft u de mogelijkheid om aan te geven of deze automatisch vaker moet worden ingepland. Dat kan handig zijn als uw kerk bijvoorbeeld elke zondagochtend een dienst wil uitzenden. U kunt kiezen uit 'dagelijks', 'wekelijks' of 'om de 2 weken'. Bij de keuze 'wekelijks' of 'om de 2 weken' heeft u de mogelijkheid om een dag op te geven. Na selecteren van de herhaal termijn verschijnt de optie 'Met einddatum'. Daarmee kunt u aangeventot wanneer de uitzending herhaaldelijk moet worden ingepland. Specifieke details zoals titel, spreker en beschrijving kunt u later per uitzending afzonderlijk aanpassen.

Al uw uitzendingen worden automatisch twee maanden bewaard in een beveiligde omgeving. Dat is ook het geval als u er voor kiest om geen opname te laten maken. Zo heeft u altijd de mogelijkheid om tot twee maanden na de uitzending terug te komen op uw besluit. Verzoeken tot terugplaatsing kunnen door beheerders worden ingediend.

Opname #

Privé instellingen opname #

Er zijn drie manieren waarop een opname van een uitzending gepubliceerd kan worden. Openbaar, Privé of Verborgen. 

 • Als u kiest voor Openbaar is deze voor iedereen terug te kijken. 
 • Kiest u voor Privé dan is de opname terug te kijken voor iedereen die door een beheerder is toegevoegd bij Gebruikers. Naast deze groep gebruikers kan iemand die opname ook kijken of beluisteren als zijn of haar apparaat door de beheerder is toegevoegd bij Apparaten. 
 • Kiest u voor Verborgen dan is de opname alleen beschikbaar voor u als beheerder. Heeft uw account meerdere beheerders dan is deze te zien voor alle beheerders. 

Let op:

Deze instelling geldt alleen voor de opname van de uitzending, niet voor de livestream. 
De instellingen voor de livestream staan los van de opname en zullen apart ingesteld moeten worden. Zie: Inplannen privé uitzending

Start opname #

Een stream is vaak al enige tijd live voordat een dienst begint. Deze optie biedt u de mogelijkheid om het gedeelte voorafgaand aan de dienst ook op te laten nemen. Dat kan tot maximaal 10 minuten voor het ingestelde tijdstip bij Tijd.

Bevestig wijziging #

Vergeet niet de wijziging te bevestigen door op de knop uitzending bewaren te klikken.

Agenda/ Uitzending inplannen Herhalende uitzending/reeks