Per uitzending

Ga in de beheeromgeving naar Statistieken. U komt automatisch op de pagina Per uitzending.

In de statistieken per uitzending ziet u de gegevens en grafieken per specifieke uitzending. Als een uitzending in een andere maand wordt bekeken wordt deze als opname sessie bij de uitzending opgeteld. Dus als iemand in augustus de uitzending van april bekijkt, wordt deze bij de uitzending in april opgeteld. Wilt u de totalen van een specifieke maand bekijken, kijk dan bij statistieken per maand.

Sessies en facturen

De statistieken en teksten op deze pagina gaan uit van sessies, lees de definitie hiervan onder: statistieken: wat is een sessie. Op die pagina is ook een uitleg over de verschillen tussen de statistieken en de factuur.

Maandselectie #

Bij het openen van de pagina zijn de laatste 10 uitzendingen zichtbaar. De statistieken van uitzendingen in een andere maand kunnen bekeken worden door een maand te selecteren:

Met de pijltjes naast de selectie kan ook genavigeerd worden naar een andere maand. Er kan tot een jaar terug gekeken worden.

Uitzending inklappen/uitklappen #

Standaard zijn de gegevens van alle uitzendingen, behalve de eerste, ingeklapt. Om die van een andere uitzending te kunnen bekijken klikt u er op om deze uit te klappen. Door er nog een keer op te klikken wordt deze ingeklapt.

Om in één keer de gegevens van alle uitzendingen te kunnen bekijken, klikt u op de knop links Uitklappen. Dit is kostbaar als er in een maand veel uitzendingen zijn geweest en kan dan een tijdje duren. Met Inklappen kan vervolgens alles ingeklapt worden.

Gegevens en grafieken #

Overzicht uitzendingen #

De volgende gegevens zijn in het overzicht zichtbaar:

TijdenDe tijdstippen waarop de encoder voor het eerst en laatst contact heeft gehad met Kerkdienstgemist
LengteTotale tijd dat de encoder contact heeft gehad met Kerkdienstgemist.
Dit is de totale duur van de uitzending, niet de lengte van de eventuele opname. Hier kan ook losse opname weergegeven worden.
LiveTotaal aantal live sessies
OpnamesTotaal aantal sessies voor opnames. Dit is het achteraf afspelen of het downloaden van een opname.
TotaalSessies van live en opnames bij elkaar opgeteld

Iconen
#

De volgende iconen zijn gebruikt, die op kleinere schermen met een legenda worden uitgelegd:

Tijdenlive sessieOpname sessie
TijdenLive sessiesOpname sessies


Losse opnames #

Het kan voorkomen dat er onder "Lengte" de tekst "losse opname" is weergegeven. Vaak is dit een opname die handmatig geüpload is. Indien er geen opname is geüpload dan is de reden dat er later verbinding is geweest met onze server dan dat er gepland stond voor de opname. Hierdoor kunnen de statistieken van de opname niet worden gekoppeld aan die van de live uitzending. De statistieken van de live uitzending en die van de opname staan dan niet op één regel, maar afzonderlijk van elkaar. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat de encoder ruim van tevoren aangezet wordt.

Totalen sessies #

In het linkerblokje (of het eerste wat weergegeven op kleinere schermen), worden de totale sessies weergegeven. De totalen uitgesplitst voor audio en video worden ook weergegeven.
Daarnaast wordt de piek, dus het hoogst aantal sessies die er tijdens de live uitzending op één tijdstip tegelijk zijn geweest, weergegeven. Tijdens een uitzending komt het voor dat er gestopt wordt met kijken, maar ook dat er later weer sessies bijkomen, daardoor geeft het totaal iets anders weer dan de piek.

Grafieken #

Het aantal grafieken en diagrammen dat wordt weergegeven is afhankelijk van de data die er beschikbaar is, dus of een uitzending afgespeeld is. Dus is een opname nul keer bekeken of is de live uitzending niet bekeken, dan zijn er geen sessies en wordt deze dus ook niet weergegeven.

Taartdiagram: type/duur sessies #

De taartdiagrammen zijn onderverdeeld in sessies voor live en opnames. Ze geven voor videosessies de duur en voor audiosessies op welke wijze er is geluisterd weer:

  • Audio
    • Lukas - beluisterd via een luisterkastje zoals een Lukas kastje
    • Anders - beluisterd op een andere wijze zoals via de website Kerkdienstgemist.nl of onze app, een embed of een link naar de stream/opname
  • Video
    • <10 min - Totaal kijksessies korter dan 10 minuten
    • >10 min - Totaal kijksessies langer dan 10 minuten

Lijngrafiek: live sessies per tijdstip #

In de onderste grafiek zijn het aantal audio- (blauw) en videosessies (groen) tijdens de live uitzending weergegeven. Waarbij de y-as het aantal sessies en de x-as de tijdstippen weergeeft.

Hover over de grafiek (of ingedrukt houden voor touch) om het tijdstip en totaal weer te geven:

Statistieken Per maand