Mediaspeler embed

U kunt de spelers van Kerk TV en of Kerkradio op uw website plaatsen, zodat de uitzendingen op uw website bekeken of beluisterd kunnen worden. Dat geldt ook voor het archief met opnames van beide streams. Het is mogelijk om kijkers en luisteraars een directe link te geven naar een speler waarmee die de livestream kan afspelen in de browser. Meer informatie daarover leest u op onze pagina: Link livestream

Om de speler te plaatsen moet u een embed code (een stuk HTML en klein stukje CSS) op uw website plaatsen. Daarbij zijn voor zowel de livestreams als de opnames verschillende keuze te maken:

 • Openbaar: hiermee zijn alleen de openbare uitzendingen en of opnames af te spelen, dit kan op een openbaar deel van de website geplaatst worden.
 • Privé: hiermee kunnen zowel openbare als privé uitzendingen en privé opnames afgespeeld worden. De privé embed code krijgt een sleutel mee waardoor deze gebruikt kan worden op een besloten gedeelte van de eigen website (zoals achter een login-scherm). Er zijn meerdere privé embeds aan te maken en deze kunt u ook weer verwijderen als u de toegang wilt intrekken.

Informatie over aanpassingen aan de embed code, responsive (aanpasbaar aan verschillende schermgroottes) maken van de speler en mogelijke problemen met bestaande embed-codes leest u op onze pagina: Aanpassen embed code.

Live Embed #

Hieronder ziet u een voorbeeld van de live embed voor video van onze teststream

Als er geen live uitzending is op het moment dat de gebruiker de stream afspeelt dan hoort diegene de melding "Er is op dit moment geen uitzending".

De embed codes kunt u als volgt vinden:

 • Ga naar Delen uitzendingen
 • Kies in het submenu voor Mediaspeler embed

Afhankelijk van uw abonnement ziet u op deze pagina een speler van de Kerk TV livestream en of Kerkradio livestream. Volg hieronder de stappen voor het kopiëren van de openbare embed code of het aanmaken van een privé embed code.

Openbaar #

In het kader onder Kerk TV livestream of Kerkradio livestream ziet u onder Openbaar een speler met daaronder een HTML code. Deze code kunt u kopiëren door op Kopiëren te klikken. Plaats vervolgens de code op uw website of stuur deze naar de webmaster.

Privé toevoegen #

U kunt voor zowel Kerk TV als Kerkradio ook een privé embed code aanmaken.
Volg daarvoor de volgende stappen:

 • Klik in het kader onder privé op de groene knop Toevoegen

 • Geef een naam op om aan te geven waar deze gebruikt wordt. Bijvoorbeeld: "website kerk".

 • Klik op Opslaan

De privé embedcode wordt aangemaakt. Klik rechts naast de embed code op Kopiëren om de code te gebruiken of te versturen. Alle aangemaakte privé embed codes zijn terug te vinden op de pagina Mediaspeler embed onder de kop Privé.

Privé hernoemen #

U kunt de opgegeven naam veranderen door op Hernoemen te klikken.

  Privé verwijderen #

  Wilt u de code verwijderen? Klik dan op Verwijder.

   In het voorbeeld hierboven is er een privé embed code voor Kerk TV aangemaakt.
   Wilt u een privé embed code voor Kerk TV en Kerkradio?
   Dan moet u voor zowel Kerk TV als Kerkradio een prive embed code aanmaken.

   Opname archief #

   Naast een openbare en een privé embed code voor de livestreams zijn er ook embed codes beschikbaar voor de opnames. Zo kunt u de uitgezonden opnames ook beschikbaar maken op uw website.

   De embed code kunt u als volgt vinden:

   • Ga naar Delen uitzendingen
   • Kies in het submenu voor Mediaspeler embed

   Afhankelijk van uw abonnement ziet u onderaan op deze pagina onder de kop Opname archief een voorbeeld van de speler zoals u die op uw eigen website kan plaatsen.

   Als er nog geen opnames zijn ziet u een afbeelding met daarin de melding dat er nog geen opnames beschikbaar zijn. Dit geldt voor zowel Kerk TV als Kerkradio.

   Volg hieronder de stappen voor het kopiëren van de openbare embed code of het aanmaken van een privé embed code.

   Openbaar #

   In het kader onder Kerk TV livestream of Kerkradio livestream ziet u onder Openbaar een speler met daaronder een HTML code. Deze code kunt u kopiëren door naast de code op Kopiëren te klikken. Plaats vervolgens de code op uw website of stuur deze naar de webmaster.

   Privé toevoegen
   #

   De privé embed codes voor Kerk TV en Kerkradio worden bij het toevoegen tegelijkertijd aangemaakt.

   • Klik in het kader onder Opname archief op de groene knop Toevoegen

   • Geef een naam om aan te geven waar deze gebruikt wordt bijvoorbeeld 'website kerk'
   • Klik op Opslaan

   De privé embedcodes worden aangemaakt. Klik rechts naast de privé embed code op Kopiëren om de code te gebruiken. Alle aangemaakte privé embed codes voor het archief zijn terug te vinden op de pagina Mediaspeler embed onder de kop Privé.

   Als u op het zwarte pijltje klikt verschijnen de privé embed codes voor Kerk TV en Kerkradio

   Privé hernoemen #

   U kunt de opgegeven naam veranderen door op Hernoemen te klikken.

    Privé verwijderen #

    Wilt u de codes verwijderen? Klik dan op Verwijder.

     Delen uitzendingen Aanpassen embed code