Lukas resetten naar Kerkdienstgemist

Het komt soms voor dat het niet lukt om een Lukas kastje te verbinden met Kerkdienstgemist. Door de Lukas te resetten kan dit probleem opgelost worden.

 1. Sluit de Lukas aan via een ethernet-kabel
 2. Registreer het serienummer van de Lukas (zie sticker op onderzijde) in de beheeromgeving (zie: Toevoegen apparaat of Bewerken apparaat).
 3. Controleer of de Lukas in de juiste mode staat via STP: deze moet onder "Operation Mode" op "Use settings from the device's software" staan.
 4. Start de Lukas op in het setup-menu. Dat gaat door de min-toets (-) vast te houden tijdens het aanzetten van de Lukas.
 5. Reset de Lukas via Service > Reset. De Lukas zal opnieuw opstarten en een aantal keuzes geven:
 6. Kies bij Lukasmode voor Ethernet en bij Provider voor Kerkdienstgemist (of AUDIOserver). Na het afronden van de overige instellingen zal de Lukas opnieuw opstarten.

Als het goed is gegaan worden nu de juiste kanalen opgehaald en start de Lukas opnieuw op in het setup-menu. Zo niet dan staat de Lukas mogelijk niet in de juiste "mode". Controleer of de Lukas in de juiste mode staat via het Streamit Terminal Programma. De juiste mode is "Use settings from the device's software" en wordt gezet onder "Operation Mode". Kijk voor meer informatie op Foutenrapportage Lukas.

  Lukt dit ook niet dan is de Lukas mogelijk defect.

  Inbellen via een telefoonlijn wordt niet meer aangeboden.

  Als alternatief kan gekozen worden voor Streamit Draadloos of Koekman Mobiel. Beide systemen werken met een 4G router. Hierdoor kan ook de bitrate (en daarmee dus de geluidskwaliteit) in de zender worden verhoogd.

  Voorkeuzelijst Foutenrapportage Lukas