Live uitzenden

Een livestream hoeft niet ingepland te worden, de stream begint zodra de encoder wordt ingeschakeld. Als u streamt wordt de titel van de uitzending 'Nu live'. Wilt u een eigen titel bij de uitzending weergeven en een omschrijving of spreker dan moet deze uitzending van tevoren ingepland worden. Een vaste uitzending kunt u laten herhalen zodat u deze niet iedere keer hoeft in te voeren (handig bij een wekelijks terugkerende kerkdienst).

Ook als u wilt dat de uitzending wordt opgenomen moet deze worden ingepland, zie Uitzending inplannen.

Let op:

Livestreamen kan altijd, maar een opname moet wel ingepland worden. Een livestream die niet ingepland is met opname wordt dus niet bewaard, zie: Uitzending inplannen

Overzicht geplande uitzendingen #

De ingeplande uitzendingen kunt u vinden onder Agenda. Daar staan de geplande uitzendingen per periode:

  • Aankomende 4 weken - standaard geselecteerd
  • Een specifieke maand - tot anderhalf jaar in de toekomst

Met de pijlen onder de tabel kan de volgende/vorige periode gekozen worden.

Instellingen livestream #

De instellingen voor video (Kerk TV) en audio (Kerkradio) zijn apart in te stellen, wat de mogelijkheid geeft om bijvoorbeeld video publiek en audio privé in te stellen. De instellingen voor de stream vind u als volgt:

  1. Ga in het menu naar Streams
  2. Kies in het submenu (de blauwe balk) voor Kerk TV of Kerkradio
  3. Klik rechts in de zijbalk op de bovenste knop Bewerken

Hier is de zichtbaarheid van de livestream aan te passen naar openbaar of privé, zie: Privé uitzendingen.
Voor video kan ook de Beeldverhouding en de Beeldkwaliteit aangepast worden. De beeldverhouding is de verhouding tussen de hoogte en breedte van het beeld van de speler. Er kan worden gekozen voor 4:3 of 16:9 (breedbeeld).

Privé instellingen voor de livestream gelden voor alle uitzendingen, ook als de instellingen voor de opname anders zijn. Zie: Inplannen privé uitzending.

Uitzending inplannen