Beginnen met

Wat leuk dat u gekozen heeft voor Kerkdienstgemist of interesse heeft om met Kerkdienstgemist te werken, we hopen u informatie te geven die nuttig is bij het beginnen met streamen bij Kerkdienstgemist.

Abonnement #

Deze pagina en onderstaande pagina's gaan er vanuit dat u een abonnement heeft bij Kerkdienstgemist. Bent u er nog niet helemaal uit, kijk dan op onze informatie pagina's voor kerken. Op de onderstaande prijslijst vindt u de verschillende tarieven per bundel. Weet U nog niet precies welke bundel geschikt is voor uw kerk dan maakt dat in eerste instantie niet uit. Voor KerkTv kunt u op de facturen pagina bekijken hoeveel kijkers er zijn geweest en aan de hand daarvan altijd het abonnement aanpassen, zolang dit voor de laatste dag van de maand abonnement gedaan wordt. Dit kunt u zelf in de beheeromgeving aanpassen, zie: Abonnement.

Prijslijst Abonnement nemen

U kunt direct beginnen met uitzenden na het afsluiten van het abonnement.

Proefabonnement #

Bent u nog niet zeker dan kunt u gratis 30 dagen vrijblijvend een abonnement bij Kerkdienstgemist proberen. Het proefabonnement heeft als enige beperking dat uw kerk niet beschikbaar is op Kerkdienstgemist.nl of onze app. U kunt de uitzendingen en opnames wel met een speler op uw website plaatsen.

Proefabonnement nemen

Licenties #

In elke kerkdienst wordt muziek gebruikt. In veel gevallen gaat het om auteursrechtelijk beschermd materiaal dat niet zomaar op internet mag worden uitgezonden. U heeft licenties nodig voor het uitzenden, zie : licenties

AVG #

Er zijn een aantal zaken om rekening mee te houden, zodat de privacy en anonimiteit van bezoekers gewaarborgd wordt. Denk hierbij aan het informeren dat er opnames worden gemaakt, toestemming om mensen in beeld te brengen enz. Bekijk onze richtlijnen voor AVG.

Kerkdienstgemist en Kerkdienstgemist.nl #

Bij het lezen van deze documentatie is het goed in gedachten te houden dat er een onderscheid te maken is tussen Kerkdienstgemist het bedrijf en onze publieke website Kerkdienstgemist.nl.

Beheeromgeving #

Deze documentatie gaat grotendeels over onze beheeromgeving op:

admin.kerkdienstgemist.nl

Op de homepagina van Kerkdienstgemist.nl is er ook een link naar de admin, boven het stuk "Over de kerk". Bent u ingelogd dan is er ook een link in het menu te vinden.

Vanuit de beheeromgeving kunt u het snelst op de pagina van uw kerk op Kerkdienstgemist.nl komen door linksboven op de link Bekijk station op Kerkdienstgemist.nl te klikken.

Overzichtspagina #

De overzichtspagina is de homepagina van de beheeromgeving. Hier is de volgende informatie zichtbaar zijn:

Recente opnamesDe 6 meest recent gemaakte opnames.
Klik op Alle opnames om alle te bekijken.
Geplande uitzendingDe eerste 6 volgende ingeplande uitzendingen.
Klik op Uitzending inplannen om een nieuwe uitzending in te plannen.
NieuwsEen overzicht van de laatste berichten, updates en storingen.
Bezig met verwerken (indien van toepassing)Opnames die geüpload worden of samengevoegde videobestanden die verwerkt worden.
Toegangsverzoeken (indien van toepassing)Als er openstaande toegangsverzoeken zijn dan wordt er bovenaan de pagina een melding weergegeven.

Updates en storingen #

Informatie over updates en storingen zijn te vinden op de Overview (de home) pagina van de beheeromgeving onder "Laatste berichten". Het is ook rechts onderaan onder "Nieuws" te vinden op Kerkdienstgemist.nl.

Verdere stappen #

Starten met uitzenden