Beginnen met Kerkdienstgemist

Fijn dat u gekozen hebt voor Kerkdienstgemist of van plan bent om met Kerkdienstgemist te gaan werken. We leggen u graag uit hoe u kunt beginnen met streamen bij Kerkdienstgemist.

Abonnement #

Deze pagina en onderstaande pagina's gaan er vanuit dat u een abonnement hebt bij Kerkdienstgemist. Bent u er nog niet helemaal uit, kijk dan op onze informatie pagina's voor kerken. Op de onderstaande prijslijst vindt u de verschillende tarieven per bundel. Weet U nog niet precies welke bundel geschikt is voor uw kerk dan maakt dat in eerste instantie niet uit. Voor KerkTv kunt u op de facturen pagina bekijken hoeveel kijkers er zijn geweest en aan de hand daarvan altijd het abonnement aanpassen, zolang dit voor de laatste dag van de maand abonnement gedaan wordt. Dit kunt u zelf in de beheeromgeving aanpassen, zie: Abonnement.

Prijslijst Abonnement nemen

U kunt direct beginnen met uitzenden na het afsluiten van het abonnement.

Proefabonnement #

Bent u nog niet zeker dan kunt u gratis 30 dagen vrijblijvend een abonnement bij Kerkdienstgemist proberen. Het proefabonnement heeft als enige beperking dat uw kerk niet beschikbaar is op Kerkdienstgemist.nl of onze app. U kunt de uitzendingen en opnames wel met een speler op uw website plaatsen.

Proefabonnement nemen

Licenties #

In elke kerkdienst wordt muziek gebruikt. In veel gevallen gaat het om auteursrechtelijk beschermd materiaal dat niet zomaar op internet mag worden uitgezonden. U heeft licenties nodig voor het uitzenden, zie : licenties

AVG #

Er zijn een aantal zaken om rekening mee te houden, zodat de privacy en anonimiteit van bezoekers gewaarborgd wordt. Denk hierbij aan het informeren dat er opnames worden gemaakt, toestemming om mensen in beeld te brengen enz. Bekijk onze richtlijnen voor AVG.

Kerkdienstgemist en Kerkdienstgemist.nl #

Bij het lezen van deze documentatie is het goed in gedachten te houden dat er een onderscheid te maken is tussen Kerkdienstgemist het bedrijf en onze publieke website Kerkdienstgemist.nl.

Beheeromgeving #

Deze documentatie gaat grotendeels over onze beheeromgeving op:

admin.kerkdienstgemist.nl

Op de homepagina van Kerkdienstgemist.nl is er ook een knop naar de beheeromgeving te vinden. Bent u ingelogd dan is er ook een link in het menu naar beheer zichtbaar.

Kerkpagina bekijken #

Vanuit de beheeromgeving kunt u het snelst de kerkenpagina op Kerkdienstgemist.nl komen door linksboven naast uw Kerknaam op het rechter icoontje te klikken.
Ook staan er knoppen op de volgende pagina's:

  • Overzichtspagina: Naast de profielfoto en naam van de kerk staan twee knoppen, waarvan de onderste Bekijk
  • Profielpagina(klik op kerkaccount): In zijbalk links staat een knop met Bekijken op Kerkdienstgemist.nl

Updates en storingen #

Informatie over updates en storingen zijn te vinden op de overzicht pagina (de home) van de beheeromgeving onder "Nieuws". Het is ook rechts onderaan de pagina te vinden op Kerkdienstgemist.nl.

Verdere stappen #

Starten met uitzenden