TV

Settopbox #

Een settopbox is een apparaat dat u kunt aansluiten op uw TV en die als een ontvanger werkt.

App op Delta en Caiway #

Kerkdienstgemist is beschikbaar als app op de tv-ontvanger van Delta en Caiway en met tv aanbieder Caiway.

Eigen software #

Daarnaast biedt Kerkdienstgemist software aan voor bepaalde settopboxen. Heeft u interesse om een dergelijke settopbox te gebruiken, dan kan dit via uw kerk geregeld worden.

App en Chromecast #

Met de combinatie van de Kerkdienstgemist app en Chromecast kunt u via uw tv kijken, voor uitleg zie: App en Chromecast.

Smart-tv #

Kerkdienstgemist biedt helaas geen ondersteuning voor smart-tv's. U kunt het geluk hebben dat het op uw tv wel werkt. Het kan ook voorkomen dat Kerkdienstgemist.nl eerst wel werkt en vervolgens niet meer door een update.

Wat maakt het nou zo lastig om software te maken die op alle tv's werkt? Er is een zeer breed aanbod aan smart-tv's en verschil in specificaties. Verschillende fabrikanten gebruiken verschillende besturingssystemen en het belangrijkste: er is geen standaardisatie. Bijvoorbeeld Philips alleen gebruikt een ander besturingssysteem voor goedkopere modellen dan duurdere. Dit in contrast met besturingssystemen voor mobiele apparaten waar er een redelijke standaardisatie is, waardoor we een app aan kunnen bieden voor de twee grootste platformen: Android en iOS.
Het is onduidelijk welke technieken worden ondersteund door internetbrowsers die bij de smart-tv's geleverd worden. Veel smart-tv's bieden matige ondersteuning voor technieken die in browsers op desktops en mobiel vrij standaard zijn. Zo kan het zijn dat de tv niet om kan gaan met de laatste beveiligingscertificaten die op websites benodigd zijn. Dit geldt zowel voor oudere als nieuwe tv's.

Hopelijk is er over een aantal jaar een standaardisatie waardoor het mogelijk wordt ondersteuning te bieden voor smart-tv's.

Lees meer

De afstandsbediening van een MAG settopbox