Enkele privé uitzending

Is er een enkele privé uitzending zoals een rouw- of trouwdienst, maar wordt er verder publiek uitgezonden dan zult u de instellingen voor alle (audio en/of video) live uitzendingen tijdelijk op besloten moeten zetten en weer terug zetten na de uitzending. Hieronder volgen de stappen om zo'n uitzending in te plannen.

Een privé link geldt alleen voor de live uitzending en niet voor de opname.

De opname kan onder 'Opnames' worden gedownload door op betreffende opname te klikken. Deze kan vervolgens worden gedeeld, bijvoorbeeld op een USB stick.


1. Inplannen uitzending #

Plan de uitzending zoals gewoonlijk in, zie hiervoor de stappen onder Uitzending inplannen.
Als er een opname van deze uitzending wordt gemaakt, moet bij het aanmaken van de uitzending ook aangegeven worden dat deze voor de gesloten gebruikersgroep is.

Is het niet nodig om de uitzending in te plannen dan kan deze stap natuurlijk worden overgeslagen.

2. Maak livestream privé voor uitzending #

Zet de livestream op privé voor de uitzending. Zie hiervoor de stappen onder Privé livestreamen.

3. Maak livestream openbaar na uitzending #

Vergeet niet de livestream weer openbaar te maken nadat de uitzending is afgelopen zodat volgende uitzendingen weer door iedereen te volgen zijn.

Om de live uitzending bij de betrokken kijkers/luisteraars te krijgen kan het beste gebruik worden gemaakt van een privé link. Zodra hierop wordt geklikt dan opent de uitzending vanuit de kerk, zonder dat eventuele privé opnames te bekijken/beluisteren zijn.

In dit artikel staat uitgelegd hoe een privé link kan worden gemaakt.

Privé livestreamen Beschikbaarheid privé uitzendingen